Amstelveen,
22
november
2016
|
16:51
Europe/Amsterdam

Zo maar een stagedag bij Porter Novelli

Een dagje uit het stageleven van onze huidige staigiaires, Luna en Margot.

Samenvatting

Ons bureau timmert graag aan de weg en de toekomstige carriëre van communicatietalent. Om die reden zijn studenten die gedurende een langere periode meewerken in het kader van een stage een hele welkome aanvulling in ons team. Wij kunnen natuurlijk wel roepen dat we een geweldig stagebedrijf zijn en oprechte mogelijkheden bieden voor ontwikkeling en het opdoen van relevante werkervaring voor de branche, maar we laten liever onze ervaringsdeskundigen, Luna en Margot,  aan het woord.

Iets voor half negen loop ik het DDB gebouw binnen. Ik loop naar de derde verdieping, pak mijn sleutel en doe de lichten aan. Het eerste kopje koffie van de dag smaakt nog beter dan normaal. Vandaag start de dag een half uurtje eerder. Er moet een perszending voor NIVEA uit en de inpakkers beginnen om half negen. Ik leg uit wat ze moeten doen en start mijn computer op, de mailtjes stromen binnen.

Rond negen uur loopt het kantoor langzaam vol. Ik ga nog even langs bij de meiden – ze liggen goed op schema. Zelf begin ik met de monitoring van Beiersdorf en bedank een aantal bloggers voor hun leuke reviews. Op het moment dat één van de meiden langs loopt om iets te vragen hang ik aan de telefoon met de Hogeschool van Amsterdam om een voorstel te doen voor onze studenten competitie. Ik maak mijn gesprek af en loop mee naar de inpakkamer.

Hat is half één, met andere woorden: lunchtijd! Ik loop samen met wat collega’s naar de kantine. Na even een half uurtje pauze te hebben gehad ga ik verder met het informeren voor de communicatie wedstrijd. De inpakkers zijn klaar en kunnen starten met het frankeren van de pakketjes. Om half vier zijn ze klaar, net op tijd om vandaag nog mee te kunnen met de post. Morgen hebben alle grote media onze perspakketjes in huis!

Rond vieren wordt er besproken wat er allemaal is gezegd door de Hogescholen en Universiteiten en wordt besloten hoe we het beste verder kunnen gaan. Ik ga nog even verder aan de perslijst en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Tot morgen!

“Porter Novelli is een ontzettend divers bedrijf met leuke, makkelijk aan te spreken collega’s. Je krijgt er echt de kans om je eigen stage in te vullen!” - Luna Schevernels

Rond 9 uur loop ik vaak kantoor binnen, zo ook vandaag. Na een kop koffie en mijn e-mails te hebben gecheckt begin ik met monitoren. Niet iets heel spannends maar zeker wel noodzakelijk: hoeveel bereik hebben we afgelopen week gegenereerd? Na enige inzichten en het allemaal mooi uitgewerkt te hebben begin ik aan het vertalen van een persbericht voor Hewlett Packard Enterprise. Dit kost behoorlijk wat tijd en ik ben met de lunch pas klaar.

We lunchen altijd met zijn allen beneden in de kantine. Vandaag gaat het allemaal wat sneller en hectischer dan normaal want ik ga na de lunch naar een evenement! Het is mijn eerste evenement bij Porter Novelli en ik heb er heel veel zin in. Het evenement heeft als doel bockbieren bekender en hipper te maken en vindt plaats in een superleuk restaurant in Amsterdam Noord: Hangar.

Na de laatste spullen in te hebben gepakt vertrekken we rond 1 uur. Daar aangekomen wordt ik meteen aan het werk gezet: ‘Knip jij deze perskaartjes nog even bij en leg je ze dan op alfabetische volgorde?’ Ook staat nog niet alles klaar, met het hele team schuiven we tafels en stoelen door de ruimte. Vandaag bestaat het team uit twee gezellige meiden van FWS die de bierbrouwers van Nederland vertegenwoordigen en van Porter Novelli zijn Jurriaan, Serap en ik er. Jet van Griendt, de biersommelier, helpt ook met sjouwen. Zij heeft alle bieren uitgezocht en zal de middag aan elkaar praten.

Nadat alles is klaar gezet, word ik omgedoopt tot PA van Jet en sjouw ik met teilen bier van hot naar her. Dit is rond kwart over 3 dus ik moet zelfs nog opschieten! Om 4 uur druppelen de eerste mensen binnen. Het zijn voornamelijk bierbrouwers, want de journalisten laten zich niet haasten.

Om half 5 is iedereen binnen en neemt Jet het woord. Het wordt uiteindelijk een hele gezellige middag met lekkere hapjes en drankjes. Wij houden ons op de achtergrond en laten vooral Jet en de meiden van FWS het woord doen. Ik ontmoet een aantal bloggers en journalisten maar ben voornamelijk bezig met het logistieke werk. Wel mogen we alle heerlijke gerechtjes, gemaakt door sterren kok Ricardo van Ede, proeven. Tegen het einde probeer ik zelfs nog een bockbiertje! Het evenement eindigt officieel om 6 maar de gasten blijven nog borrelen dus blijven wij ook staan en ruimen hier en daar al wat op. Om 7 uur is het dan echt afgelopen en ga ik na een super leuke en gezellige dag naar huis.

“Porter Novelli is een leuk, gezellig en energiek kantoor waar je elke week wel weer wat mee maakt. Doordat je veel verantwoordelijkheid krijgt, krijg je een goed beeld van hoe het er aan toe gaat bij een PR bureau en het is nooit saai!” – Margot van Hout