Technology case: Hewlett Packard

Samenvatting

HP introduceert met regelmaat nieuwe vormfactoren. Ter introductie van de x360 lijn hebben we techmedia, lifestyle media en dagbladen kennis laten maken met een nieuwe, wetenschappelijke benadering van vormgeving en HP geprofileerd als designbewust merk.Design als innovatief pr-haakje dus.

Uitdaging

De uitdaging bestond uit het koppelen van HP aan innovatie en design tijdens de introductie van de nieuwe x360 consumentenlijn. Door een directe link te maken tussen HP en innovatie, wordt het imago van het techbedrijf positief beïnvloed.

Insight

Porter Novelli organiseert voor HP een launch event op een hippe en stijlvolle locatie. Decor is het dakterras van het nieuwe Ramada Hotel in Amsterdam. Tijdens het event presenteert hoogleraar Paul Hekkert van de TU Delft aan de hand van voorbeelden de tijdlijn van design. Het design van eenvoudige producten zoals de kurkentrekker, auto en computer onderbouwen zijn verhaal over de gebruikersbehoefte van de producten.

Activatie & resultaat

Het event levert een hoop positieve reacties op onder de aanwezige 15 ‘tier one’ media zoals landelijke dagbladen en leading tech titels. Aanwezigen reageren enthousiast op de gekozen insteek op design en ervaren HP als hip. “HP denkt na over design, bij alle producten”, aldus een van de aanwezigen. Ook de locatie en de nieuwste, veelal felgekleurde notebooks zorgen voor enthousiaste reacties van aanwezigen.

Het event is de basis voor vele artikelen, zelfs meer dan 20 in totaal. Koppen als: “HP bezig met slimme materialen en maatschappelijke uitdagingen” of “HP lanceert lijn gebruiksvriendelijke en kleurige laptops” sieren de voorpagina’s van sites als Dutchcowboys, Digitailing en Channelconnect.

Na afloop van het event stromen ook de aanvragen voor reviews op de nieuwe producten binnen. In totaal verschijnen er 12 reviews zowel bij (consumer) techmedia als bij dagbladen.

HP vormgeving - slimme materialen en maatschappelijke uitdagingen

21
sep
2014
www.digitailing.nl

Hp lanceert nieuwe lijn gebruiksvriendelijke en kleurige laptops

19
jul
2014
www.channelconnect.nl