Amstelveen,
22
november
2016
|
09:55
Europe/Amsterdam

Stagiair(e)s Communicatie, 2 plaatsen beschikbaar.

Wil jij graag aan de slag voor mooie en bekende merken? Dan kan! Vanaf februari 2017 hebben wij twee stageplaatsen beschikbaar.

Samenvatting

Een stage bij ons communicatiebureau Porter Novelli betekent dat je met alle aspecten van het communicatievak te maken zult krijgen en kennis maakt met ons werk voor bijvoorbeeld HP, NIVEA, Eucerin, Hansaplast, Sandisk, Lexa en Nestlé. Binnen het team waar je stage loopt krijg je de mogelijkheid om onder begeleiding – maar ook steeds zelfstandiger – mee te werken op diverse en uiteenlopende projecten. Je bent omringd door communicatie- en pr-professionals die je graag meenemen in hun ervaringen op klanten en je de eerste kneepjes van het vak willen leren. We zijn kritisch in onze selectie, want onze stageplekken willen we vooral toekennen aan echte talenten die stevige toekomstambities hebben in de communicatie- en pr-wereld.

De stageplek
Tijdens je stageperiode, die loopt van februari 2017 tot in juni 2017 (minimaal 20 weken), zal je kennismaken met ons internationale bureau en meewerken binnen een energiek, informeel en professioneel team. Wij zorgen vanzelfsprekend voor goede begeleiding en de kans op gerichte en waardevolle werkervaring op te doen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een zelfstandige opdracht uit te voeren. Je werkt, samen met 20 collega’s, vanuit ons kantoor aan de Prof. W.H. Keesomlaan in Amstelveen.

De werkzaamheden
Je bent betrokken bij de ondersteunende, onderzoeks- en uitvoerende werkzaamheden in het accountteam. De werkzaamheden variëren, maar concreet behoren de volgende activiteiten tot je werkpakket:

  • uitvoeren van researchwerkzaamheden voor zowel bestaande als potentiële klanten; vaststellen van thema’s en issues, zichtbaarheid van thema’s en organisatie, uitvoeren van stakeholderanalyses, media- analyses. Je vat uitkomsten van je research samen in een korte en bondige rapportage of in een schema.

  • Op basis van een briefing van consultants stel je perslijsten samen met titels, contactgegevens en contactpersonen.

  • Je ondersteunt de organisatie van (pers)events: inventariseren van mogelijke leveranciers, uitsturen van mailings, uitnodigen en persberichten, bijhouden van aanmeldingen, nabellen journalisten en ondersteuning ter plaatse (bemanning persdek).

  • Afhankelijk van je schrijfvaardigheid bieden we je de mogelijkheid zelf een bijdrage te leveren aan het schrijven van persberichten, artikelen of social content.

Wij vragen
Wij zoeken iemand die zich thuis voelt in een omgeving die hectisch en veeleisend kan zijn. Je bent van nature gedreven, nieuws- en leergierig en steekt graag de handen uit de mouwen. Vanzelfsprekend heb je een overtuigende interesse in communicatie, media en pr.

Wij bieden
Een leerzame, drukke en uitdagende stage bij een internationaal topbureau binnen een energiek, informeel en professioneel team. Wij zorgen voor een goede begeleiding en geven je de kans om gerichte en waardevolle werkervaring op te doen.

Jij biedt
Naast een uitstekende beheersing van het Nederlands (in woord en schrift!) heb je ook een goede kennis van het Engels. Je HBO of universitaire studie is richting media, communicatie, digital, marketing of pr.

Jouw talent
Je bent het goedgehumeurde proactieve type en je vindt het een uitdaging om zelfstandig aan de slag te gaan. Je weet rust en overzicht te houden in stressvolle situaties. Je ‘klimt’ makkelijk in de telefoon en bent een soepele gesprekspartner. Je bent accuraat en zorgvuldig, hebt oog voor kwaliteit en durft initiatief te nemen. Je bent wel een beetje een ‘doener en een doorbijter’ en stelt je flexibel op.

De voorwaarden
Het betreft een meewerkstage voor 32 – 40 per week met de bereidheid om in de avonden of weekenden waar nodig op bijvoorbeeld events aanwezig te zijn. Je ontvangt een meewerkstagevergoeding (o.b.v. 40 uur p/w) van € 425 per maand en je bent tijdens je stage één van ons. Dus ook welkom op relevante brainstorms, trainingen, workshops en natuurlijk ook bij die ‘borrel’ na het werk.

Solliciteren naar deze stage?
Stuur je motivatie en CV via vacatures@porternovelli.nl aan Babette van den Berg, HR Manager, (020) 543 76 01 / 06 1830 0538.

“Porter Novelli is een ontzettend divers bedrijf met leuke, makkelijk aan te spreken collega’s. Je krijgt er echt de kans om je eigen stage in te vullen!” 
Luna Schevernels
“Porter Novelli is een leuk, gezellig en energiek kantoor waar je elke week wel weer wat mee maakt. Doordat je veel verantwoordelijkheid krijgt, krijg je een goed beeld van hoe het er aan toe gaat bij een PR bureau en het is nooit saai!”
Margot van Hout

Geinteresseerd in een stageplek? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!