Samenvatting

Als onderdeel van het Discovery & Development programma van Porter Novelli werk ik de komende maand vanuit het Voce Porter Novelli-kantoor in San Francisco. In dit blog deel ik mijn ervaringen.

Amstelveen,
03
mei
2017
|
09:13
Europe/Amsterdam

San Francisco field trip

Als er ook maar iets is dat ik meeneem uit San Francisco is het wel de bedrijfscultuur en de manier van denken. Nu ik twee weken rondloop krijg ik steeds meer mee dat mensen en bedrijven veel groter denken en dat inspireert enorm. De Nederlandse/Europese mentaliteit is meer behoudend en ik denk dat we met iets meer ambitie tot grotere dingen in staat zijn. Durf te dromen.

Zo was ik woensdag on tour bij twee bedrijven die ‘in the Valley’ zijn gevestigd en kreeg ik een klein inkijkje in de start-upwereld van San Francisco. Met dank aan Joel aan ‘t Goor kreeg ik samen met 15 Nederlandse CEO’s een kijkje in de keuken bij Showpad en Uber.

Showpad is een start-up uit België met een vestiging in San Francisco. Het bedrijf groeit als kool en met kapitaalinjecties kunnen ze blijven groeien en hun product verder ontwikkelen. Bij dit bedrijf proefde je echt de energie van een start-up, een jong internationaal opererend bedrijf met een steengoed product, waar investeerders maar wat graag geld in willen steken. Mogelijkheden genoeg om jezelf supersnel te ontwikkelen en carrière te maken.

Dan naar het meest besproken bedrijf van de afgelopen jaren: Uber. Er werd ons een een slick verkooppraatje voorgeschoteld van een bedrijf dat binnen vijf jaar in 60 landen in 300+ steden wist te opereren. In San Francisco is een op de drie auto’s een Uber en het bedrijf werkt ook aan veel nieuwe producten, zoals een systeem voor de financiële afwikkeling van Uberritten van medewerkers en shuttle services voor bedrijven, zodat auto’s niet onnodig stil blijven staan.

Check back in next week!