Amstelveen,
07
februari
2016
|
21:54
Europe/Amsterdam

Porter Novelli doet pr campagne #Helpthemescape

Op 1 februari 2016 lanceerde de Nierstichting een bijzondere wereldwijde campagne ‘Help Them Escape’ om de langverwachte draagbare kunstnier te realiseren. De draagbare kunstnier maakt het mogelijk dat nierpatiënten waar en wanneer ze willen kunnen dialyseren en hierdoor hun vrijheid weer terugkrijgen. Het is een uniek initiatief van de Nierstichting om wereldwijd aandacht te vragen voor de verbetering van het leven van nierpatiënten. Dit doet de Nierstichting omdat de markt zelf weinig innovatie laat zien.

In samenwerking met creatief bureau DDB & Tribal Amsterdam en digitaal productiebureau MediaMonks heeft Porter Novelli de campagne en de film ‘The captured prisoner’ gecreëerd om mensen wereldwijd aan te sporen een donatie te doen om de draagbare kunstnier mogelijk te maken. Het wereldwijde netwerk van Porter Novelli is daarnaast goed gebruikt om een algehele media- en influencersbenadering op te zetten.

Door digitale activering van de film op Facebook en Twitter komt men terecht op het donatieplatform: www.helpthemescape.org. Hier kunnen mensen hun support laten zien door de film te delen of een mugshot van zichzelf te maken om dit vervolgens op hun eigen social media te delen met #helpthemescape. In totaal hoopt de Nierstichting hier 10 miljoen euro aan donaties te kunnen werven.

De mediabenadering bleek in Nederland erg succesvol. Op de dag van de lancering alleen al heeft prominente radio, TV, print en online media aandacht aan de campagne besteed.

Nierstichting start wereldwijde inzamelingscampagne voor kunstnier

07
feb
2016
www.lindanieuws.nl

Nierstichting begint grote inzamelingsactie voor kunstnier

01
feb
2016
nos.nl