Overheid case: Kamer van Koophandel

Samenvatting

De Kamer van Koophandel zoekt naar manieren om woningeigenaren na te laten denken over het verduurzamen van de eigen woning. Porter Novelli bedacht een manier om zowel woningeigenaren als lokale ondernemers erbij te betrekken en hen op ludieke manier te confronteren met de kernboodschappen van de campagne.Het leverde tevens een nominatie voor een Sabre Award 2015 op.

Uitdaging

Bedenk een ludieke aanpak om woningeigenaren te stimuleren na te denken over het verduurzamen van de eigen woning en zorg daarbij ook voor meer zichtbaarheid van lokale ondernemers die woningeigenaren een aantrekkelijk aanbod kunnen doen. Deze vraag werd aan ons gesteld door de Kamer van Koophandel.

Activatie & resultaat

We organiseerden een actie waar iedereen aan deel kon nemen: een zoektocht naar de Gouden Bouwhelm.Tijdens de zoektocht werden deelnemers steeds in aanraking gebracht met boodschappen die een relatie hebben met het centrale doel: de verduurzaming van de eigen woning. De winnaar won uiteindelijk een relevante prijs, bv een korting op een verbouwing of een energiescan. 

De zoektocht startte met een bijzondere kick – off. Overal in het straatbeeld verschenen bouwhelmen met de aankondiging van de ‘Vind de bouwhelm’ actie en de oproep om lokale media in de gaten te houden. Tegelijkertijd deden we de oproep om een selfie te maken met de bouwhelm en deze te posten op Facebook. De leukste selfie ontving uiteindelijk een relevante prijs (b.v. een energiescan).

Tijdens de zoektocht werden op verschillende plaatsen hints gegeven over waar de Gouden Bouwhelm is verstopt lag: krant, online, social media, op straat etc. De winnaar van de Gouden Bouwhelm werd uitgebreid in de lokale media geportretteerd.

Door een actieve benadering en samenwerking met regionale media en door de intensieve social media campagne creëerden we continue aandacht voor de zoekactie en de achterliggende boodschap over het verduurzamen van de particuliere woning. De reacties van inwoners van de deelnemende gemeenten waren zeer positief. Ze vonden het leuk om mee te doen en moedigden de actie aan. Alle betrokken partijen hebben voldoende ruimte gehad om hun boodschap rond Duurzaam Wonen te uiten en deze is ook overgekomen op de inwoners van de gemeente.

‘Vind de Gouden Bouwhelm’ werd in 2015 genomineerd voor een Sabre Award.

Finalisten Sabre Awards EMEA

19
mei
2015
www.holmesreport.com

Bruchterveldse wint gouden bouwhelm

06
okt
2014
www.destentor.nl