Amstelveen,
27
februari
2016
|
08:46
Europe/Amsterdam

Omnicom versterkt PR aanbod met de Omnicom Public Relations Group; Brad MacAfee nieuwe CEO Porter Novelli

Om het aanbod op het gebied van public relations te verbreden introduceert Omnicom de Omnicom Public Relations Group. De Omnicom Public Relations Group zal alle PR-bureaus onder Omnicom omvatten. Alle bureaus, met inbegrip van Porter Novelli, blijven opereren als afzonderlijke labels en bedrijven binnen de Omnicom Public Relations Group. Voor klanten blijft het dus business as usual.

Karen van Bergen, CEO van Porter Novelli, is benoemd tot CEO van de Omnicom Public Relations Group. Karen heeft de afgelopen vier jaar een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Porter Novelli. We vinden het jammer om haar te zien gaan, maar het is goed te weten dat ze nauw bij ons bureau betrokken blijft. We zijn er van overtuigd dat haar werk binnen de nieuwe organisatie meerwaarde zal bieden voor al onze klanten. Haar nauwe relatie met Porter Novelli is daarbij van grote waarde voor ons.

Met de Omnicom Public Relations Group biedt Omnicom een antwoord op de veranderende behoeften van de klant en de groeiende vraag naar geïntegreerde teams, de beste talenten (wereldwijd) en een innovatief aanbod gebaseerd op de nieuwste technologie. De Omnicom Public Relations Group is het logische vervolg op de groeistrategie van Omnicom en zal zich focussen op het aantrekken van de beste talenten, het bieden van de beste service, het bevorderen van samenwerking tussen de verschillende bureaus, disciplines en regio’s en op strategische acquisities.

Porter Novelli Leiderschap
Uiteraard zorgt dit voor veranderingen binnen de organisatie van Porter Novelli. We zijn erg blij dat Brad MacAfee, President van Porter Novelli Noord-Amerika, is benoemd tot CEO van Porter Novelli. De afgelopen 15 jaar was Brad achtereenvolgens practice leader van onze wereldwijde Technology Practice en Managing director van ons kantoor in Atlanta. Brad en Karen hebben de afgelopen jaren zeer nauw samengewerkt en Brad heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de strategische koers van het bedrijf. Net als Karen, is zijn belangrijkste focus talent en client service.

Ter ondersteuning van Brad is Nick Propper aangetrokken als Chief Operating Officer. Voor Porter Novelli was Nick President bij Emanate, een zusterbureau binnen de Omnicom groep. Nick heeft gewerkt voor een aantal van 's werelds grootste en meest bekende merken in food & beverage, technologie, sport, consumentenproducten en health & beauty. Merken waar Nick voor heeft gewerkt zijn onder andere Beiersdorf, Carlsberg, Epson, GSK, HBO, Heineken, Lenovo, LG Electronics, Mercedes, PepsiCo, Philips, Reckitt Benckiser en Unilever. Nick zal zich met name focussen op onze klanten, ons creatieve aanbod (Jack’s Garage), reputatiemanagent en strategische planning.

Omnicom creates umbrellea pr group

26
feb
2016
www.prweek.com