Amstelveen,
03
juni
2016
|
11:04
Europe/Amsterdam

In de VAE krijgen bloggers een auto

Samenvatting

Porter Novelli werkt over de hele wereld voor HP Inc. Ook Nederland maakt deel uit van het EMEA pr-team. Dat team van 32 landen wordt aangestuurd door ons kantoor in Londen, de zogenaamde hub. Blog door Dylan Prins, consultant bij Porter Novelli.

Werken op een internationaal account als HP heeft zo zijn voordelen. Je mag het grootste en mooiste :) computermerk ter wereld helpen vormgeven in Nederland. Je werkt voor uiteenlopende producten, van de dunste laptop ooit, tot de grootste grafische printer. We organiseren productintroducties, begeleiden interviews, schrijven persberichten en zorgen dat notebooks en printers worden getest door alle grote techtitels in Nederland. Onlangs mocht ik voor een meeting naar Londen om ervaringen uit te wisselen met het EMEA-team en kennis te maken met collega’s die ik iedere dag spreek, maar niet eerder had ontmoet.

Opvallend was dat in de meeste andere landen dezelfde ‘issues’ spelen. Relaties aangaan met bloggers blijkt een mondiale uitdaging, ze willen een vergoeding, anders publiceren ze niet. Dit speelt bijna overal. Maar in de Verenigde Arabische Emiraten maken ze het wel heel bont. Daar geeft Lexus bloggers een auto! Ook leuk om te horen dat in Duitsland bloggers kosteloos meededen aan een schrijfwedstrijd, geïnitieerd door HP en een bekende schrijfster. Het kan dus wél. Een ander leuk voorbeeld was een evenement rondom de Star Wars laptop die HP in december aankondigde. In Istanbul huurden onze collega’s twee bioscoopzalen af en hielden Chewbacca, Han Solo en Imperial Stormtroopers de menigte in bedwang. Een populaire Turkse dj draaide op de afterparty een mix van Star Wars muziek. Het persevent telde maar liefst 50 journalisten waaronder CNN Türk die de Turkse topvrouw van HP interviewde. Dat zijn toffe cases!

In de middag hebben we gebrainstormd over hoe we HP nog verder kunnen positioneren in het lifestylesegment (en daarover binnenkort meer ;-).