Historie

Wessel, Jack en Bill. Dat zijn de grondleggers van Porter Novelli Nederland. Ze vertegenwoordigen nog altijd waar we voor staan. Een oer-Hollands bureau met veel verstand van pr en een sterk internationaal netwerk waar we dankbaar gebruik van maken als de klant of de situatie daarom vraagt.

Wessel Bennis was een van de iconen van pr en pa in Nederland; een beeldbepalende Binnenhofpiloot. Hij hield vanaf 1981 kantoor in Den Haag en werkte in de beginjaren voornamelijk voor grote financiële instellingen. Na het overlijden van Bennis bundelde het kantoor de krachten met een bureau gespecialiseerd in marketing pr en communicatie.

Onze Amerikaanse peetvaders zijn Jack Porter en Bill Novelli die in 1972 hun expertise op gebied van marketing en reclame hebben samengebracht. In eerste instantie voor het goede doel, maar hun klantenkring groeide gestaag uit tot een divers palet aan merken, bedrijven en instellingen. Tegenwoordig zijn er negentig Porter Novelli kantoren in zestig landen. We veranderen gedrag, opvattingen, houdingen van Melbourne tot Washington en van Londen tot Amstelveen. We veranderen de wereld met slimme inzichten en grote ideeën. Maar wel met een Nederlandse nuchterheid. 

We zijn uitgegroeid tot een team dat de mouwen opstroopt voor ieder communicatievraagstuk. We zijn ervan overtuigd dat onze grondleggers trots zijn op de campagnes die we tegenwoordig uitvoeren, de persberichten die we versturen, de crisissen die we helpen voorkomen en bezweren, de reputaties die we bouwen en beschermen en de professionals die we trainen. Trots ook op de veranderingen die we voor klanten in het bedrijfsleven en bij de overheid tot stand brengen via hun paid, owned, shared en earned. 

Porter Novelli is onderdeel van Omnicom Public Relations Group Nederland.