Health & Wellness case: Astellas

Samenvatting

Relatief veel Nederlanders hebben te maken met plasklachten, maar op dit onderwerp heerst nog steeds een maatschappelijk taboe. Porter Novelli heeft het probleem aan de kaak gesteld door de inzet van een mix aan middelen. 

Klik voor grote versie
infographic
Deel deze infographic via social media of op uw site

Uitdaging

Verhoog de bewustwording voor de miljoenen Nederlanders met plasproblemen en doorbreek het taboe om hierover te praten.

Insight

Door een maatschappelijk issuemoment te creëren vergroten we de erkenning voor plasklachten en de impact hiervan op de kwaliteit van leven. Een serieuze tone-of-voice met een knipoog helpt de taboesfeer rondom het onderwerp te doorbreken en de aandoening(en) bespreekbaar te maken.

Activatie en resultaat

Om aandacht te vragen voor plasklachten en de impact hiervan op de kwaliteit van leven, hebben we de Nationale Plasdag in het leven geroepen. Een dag waarop we het taboe om te praten over plasklachten willen doorbreken. Met een tweeledige invulling: consumentenactivatie en mediabenadering.

Met een stand op de 50PlusBeurs, de grootste consumentenbeurs van Nederland, hebben we een week lang met toilettheatergroep The Plees to Be aandacht gevraagd op de beurs. Ter plaatse stond een toiletwagen voor de kleine boodschap en was er de mogelijkheid voor de bezoekers van de stand om een online plastest in te vullen.

Daarnaast hebben we teaser uitgestuurd naar de media: een toiletrol met daaromheen een infographic met de belangrijke resultaten van het Nationale Plasonderzoek, Op de Nationale Plasdag zelf hebben we het persbericht met de onderzoeksresultaten uitgestuurd. Dit resulteerde in veel aandacht op radio, televisie, (regionale) kranten en online media.

 

Half miljoen Nederlanders kampen met incontinentie

18
sep
2014
www.nu.nl

Veel mensen met plasproblemen

17
sep
2014
www.telegraaf.nl