Food & Nutrition case: Britvic

Samenvatting

Limonademerk Teisseire is markleider in Frankrijk en wil ook in Nederland meer bekendheid. De start van de Tour de France – waar Teisseire official sponsor van is - in Utrecht is het perfecte moment om aandacht te vragen voor de rebranding en de charme van de Franse flair van het merk te tonen.

Klik voor grote versie
infographic
Deel deze infographic via social media of op uw site

Uitdaging

Teisseire heeft een rebranding ondergaan en lanceert nieuwe volwassen smaken limonade siroop. Tevens is het official sponsor van de Tour de France, die van start gaat in Utrecht. Hier aandacht voor vragen zijn veel boodschappen in één.

Insight

De start van de Tour de France – waar Teisseire official sponsor van is - in Utrecht is het perfecte moment om aandacht te vragen voor de rebranding en de charme van de Franse flair van het merk te tonen. Rondom de Tour de France presenteert Teisseire met Franse flair zijn nieuwe smaken siroop in de nieuwe verpakking. Hierbij zetten we het genieten van kleine momenten – ‘Joie de vivre’ – centraal. Met de siroop van Teisseire is een beetje extra eenvoudig toe te voegen aan het dagelijks leven. 

Activatie & resultaat

Een mooie city guide van Utrecht (zie bij downloads) toont de Franse flair van de domstad. Op een Frans terras in de Jaarbeurs kunnen bezoekers van de Tour de France genieten van een verfrissend glas limonade. Voor de city guide is samengewerkt met een Utrechtse bloggers en enkele grote media. De leuke tips worden veel geliked op social media. De resultaten uit het onderzoek worden opgepikt door diverse media, bijvoorbeeld in het lifestyle- en het horeca segment en blogs voor ouders. Betaalde samenwerking is tot stand gekomen met lifestyleblogger Your Little Black Book.

De totale opbrengst van de pr-aanpak leverde minimaal 43 tweets/Facebook/Instagram posts op, 3 artikelen in offline media en 5 arikelen in online media met een totaal geschat bereik van ongeveer 605.015.

 

Utrecht City Guide: 16 hotspots to check out >> Tour de France special >>

30
jun
2015
www.yourlittleblackbook.me

7x Franse flair in Utrecht

29
jun
2015
www.liefsuitutrecht.nl