Financial Services case: de reputatiegame

Ik heb ook invloed op de reputatie van onze organisatie! Dat is de conclusie van managers na het deelnemen aan onze nieuwe reputatiegame. Een live simulatiegame, waarbij managers worden klaargestoomd om in verwachte maar ook onverwachte situaties een bijdrage te leveren aan de reputatie van de organisatie en vooral ook in het vertrouwen in de organisatie.

Zeker wanneer de organisatie onder druk staat van media en andere stakeholders worden managers en medewerkers van ‘high profile’ organisaties persoonlijk aangesproken op beleid. Aan hen de taak om beleidskeuzes uit te leggen; intern en extern, aan geïnformeerde en ongeïnformeerde stakeholders, online en offline, in verwachte en onverwachte situaties.

De reputatiegame is niet zomaar een spel. We werken met echte stakeholders en bestaande beleidsvraagstukken en cases. Dat zorgt voor spannende confrontaties, verfrissende inzichten en uiteindelijk meer draagvlak voor beleid. Met als resultaat meer inzicht in de situaties waar het mogelijk is om de reputatie van de organisatie positief te beïnvloeden en meer vaardigheden om dit ook daadwerkelijk te doen.