Amstelveen,
13
september
2016
|
20:41
Europe/Amsterdam

Employee advocacy: promopraat of extra communicatiepower?

Het inzetten van medewerkers om reputatie te verbeteren met employee advocacy

Veel organisaties investeren in communicatieprogramma’s om hun reputatie te verbeteren. Al dan niet in de vorm van een multi-stakeholderaanpak. Maar vaak blijft een belangrijk kanaal nog onderbelicht: de eigen medewerkers. Dit terwijl deze groep een impactvolle bijdrage kan leveren aan de reputatie van een organisatie. Een medewerker is namelijk geloofwaardiger dan de CEO of corporate content. Daarbij is het gecombineerde bereik van alle medewerkers samen vele malen groter dan het bereik van een organisatie zelf. Employee advocacy programma’s spelen hier op in, en faciliteren medewerkers een bijdrage te leveren aan de reputatie van de organisatie.

Employee advocacy levert een grote bijdrage aan marketinginspanningen - vanwege het 10x zo grote bereik van medewerkers – en ook aan HR & Recruitment - employee advocacy kan medewerkers bijvoorbeeld stimuleren kandidaten aan te brengen. Dit blijkt zeer effectief: medewerkers brengen slechts 7% van de sollicitanten aan, maar zijn verantwoordelijk voor 40% van nieuwe medewerkers. Ook voor interne communicatie heeft het voordelen – dat gaat vaak via interne mails die maar voor de helft van de tijd worden geopend. Door de 7x zo grote conversie rate van leads, gegenereerd door eigen medewerkers, profiteert sales ook.

U gelooft niet zo in opgelegde promopraatjes die medewerkers moeten verspreiden? Wij ook niet. De medewerker moet centraal staan, niet de organisatie. Een succesvol programma biedt medewerkers content waarmee ze aan hun personal brand bouwen en hun expertise kunnen laten zien.

De vraag is waarom employee advocacy, ondanks al deze voordelen, nog niet veelvuldig wordt ingezet. Heeft het soms te maken met angst? Werkgevers zijn soms bang dat medewerkers iets verkeerds zullen zeggen over de organisatie. En omgekeerd zijn medewerkers ook benauwd om het fout te doen. Een goed employee advocacy programma helpt om die kloof te overbruggen: met voldoende richting, maar ook vrijheid.

Op deze manier biedt employee advocacy grote meerwaarde voor beide partijen. Het geeft medewerkers de vrijheid om zich op hun eigen manier te profileren. En een organisatie activeert extra power voor haar HR-, reputatie-, marketing-, sales- en interne communicatie-inspanningen.