Amstelveen,
22
december
2016
|
11:59
Europe/Amsterdam

Communicatiestudente Paulien Zwiers wint de PN Com2026

Paulien Zwiers, masterstudente Corporate & Organisational Communication, heeft woensdag een reis naar het hoofdkantoor van Porter Novelli in New York gewonnen met haar overtuigende pitch tijdens de Com2026.

De competitie, in het leven geroepen om het 35-jarig jubileum van Porter Novelli te vieren, daagde communicatiestudenten aan alle hogescholen en universiteiten in Nederland uit hun licht te laten schijnen over de betekenis van reputatiemanagement in 2026. Uit de inzendingen werden de drie beste essays geselecteerd. Woensdag mochten de geselecteerde studentes hun essay verdedigen.

Inhoud en overtuiging
Communicatiestudentes Sanne Miltenburg (Studente Communicatie aan Hogeschool van Amsterdam), Madelynn Wanschers (Studente Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente) en Paulien Zwiers (Masterstudente Corporate & Organisational Communication aan de Universiteit Twente) pitchten woensdag hun visie op de toekomst van reputatiemanagement ten overstaan van een jury met gerenommeerde communicatie-experts. Betteke van Ruler (Professor aan de Universiteit van Amsterdam), Frederique Koning (Hoofd Communicatie WNF), Marc van Vuuren (Associate Professor Organizational Communication Universiteit Twente), Marco Derksen (Marketingfacts) en Monique Botman (managing director van Porter Novelli Nederland) beoordeelden de presentaties op inhoud en overtuiging.

Vlammende pitch
De vlammende pitch van Paulien Zwiers sprong voor de jury het meest in het oog. Paulien werkte in haar tien minuten durende betoog haar essay over het managen van reputaties in 2026 uit door middel van een geloofwaardige case. Ze maakte een sprongetje in de tijd en legde haar toehoorders een situatie voor, waarbij ze zelf als strategisch consultant voor tech-klanten bij Porter Novelli werkte. Reputatiemanagement zou volgens Paulien anno 2026 succesvol zijn als er zou worden gekeken naar een drietal factoren. Analyse; het monitoren van hetgeen er speelt in het bedrijf, zowel op de werkvloer als op de markt. Authenticiteit en legitimiteit; het empoweren van employees om de reputatie van het bedrijf te onderbouwen en geloofwaardig te zijn tegenover consumenten en stakeholders en, tot slot, het grenzeloos denken, waarbij zij aanspoorde altijd de verbinding te blijven zoeken met stakeholders.

Juryrapport
Volgens het juryrapport onderscheidde het betoog van Paulien zich van haar medestudentes vanwege de concrete uitvoering van de theorie die zij al in haar essay had beschreven. Jurylid Betteke van Ruler lichtte de keuze voor Paulien verder toe: “Paulien bouwde haar theoretische essay om naar een heel concrete situatie. Dat leverde goede, nieuwe inzichten op.”

Toekomst
Monique Botman, managing director van Porter Novelli Nederland: “Bij Porter Novelli hebben we nieuw talent hoog in het vaandel staan. Immers, een communicatieadviesbureau functioneert niet zonder talent. Deze competitie laat duidelijk zien dat we heel wat van de toekomst kunnen verwachten.”

Euforie
Paulien verheugt zich op de reis naar het hoofdkantoor van Porter Novelli aan Broadway in New York. Ze zal daar ook voormalig CEO Karen van Bergen ontmoeten. “Geweldig om kennis te kunnen maken met een vrouw die zoveel weet over het communicatievak. Ik kan echt niet wachten!”, reageert ze euforisch na het in ontvangst nemen van haar cheque. Paulien verwacht begin 2017 af te studeren en is inmiddels werkzaam als communicatieadviseur bij HVR Group in Den Haag.